huis opknappen

Nu er veel vanuit huis gewerkt wordt en het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven, gaan veel mensen in en rondom hun woning aan de slag en hun huis opknappen. Tijd om het huis op te knappen dus. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van kleine tot grote investeringen en van een paar aanpassingen tot compleet nieuwe ruimtes. Inspiratie nodig? Dit zijn vier mogelijkheden om je huis een boost te geven. 

1 Nieuwe indeling van ruimtes in woning

Een van de goedkoopste mogelijkheden om je huis op te knappen is misschien wel het opnieuw indelen van ruimtes. Creëer bijvoorbeeld een nieuwe zithoek door de bank te draaien of op een andere plek neer te zetten. Ook de slaapkamer kun je opknappen door meubels te verplaatsen. Of misschien wilde je die ene muur wel een nieuwe kleur geven. Voeg een mooie, grote plant toe aan het geheel en de ruimte is als nieuw. 

2 Woonkamer en keuken samenvoegen

Wanneer je een woning hebt met een aparte keuken en woonkamer, kun je de keuken bij de woonkamer laten betrekken. Door twee ruimtes samen te voegen oogt het huis ruimtelijker. Tegelijkertijd zorgt het voor gemak, want je loopt immers sneller van de woonkamer naar de keuken. Het is een groter project, maar zeker het overwegen waard als je het huis een nieuwe boost wil geven.

huis opknappen

3 Houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen

Heb je een wat oudere woning? Dan is er een grote kans dat het huis verouderde, houten kozijnen heeft. Deze kozijnen voldoen vaak niet meer aan de isolatienormen die nu gelden en maken het makkelijker voor inbrekers om in te breken. Ook gaat waarschijnlijk een deel van de warmte verloren, waardoor je iedere maand extra kosten kwijt bent aan energie. Investeer daarom in kunststof kozijnen en laat je houten kozijnen vervangen. Je woning wordt veiliger en je energierekening gaat omlaag. 

4 Isolatiefolie kopen voor totaal isoleren

De wintermaanden staan voor de deur en dat betekent dat de verwarming weer vaker aan staat. Hoe staat het met de isolatie van je woning? Het is natuurlijk zonde als de warmte direct weer ontsnapt wanneer delen van het huis niet goed geïsoleerd zijn. Isolatiefolie biedt een goede uitkomst. Het is gemakkelijk aan te brengen en milieuvriendelijker dan andere alternatieven. Isolatiefolie kopen is daarom aan te raden. Isodiscount heeft verschillende soorten isolatiefolie voor alle plekken in huis. Van dak tot vloer en van muur tot schuur.