Verduurzamen huis

Het wordt steeds belangrijker om een huis te verduurzamen. Enerzijds is dit belangrijk voor het milieu, anderzijds kun je ook enorm veel kosten besparen door te verduurzamen. Voorbeelden van verduurzaam mogelijkheden in een huis zijn het overstappen op LED verlichting, een keukenrenovatie toepassen, het plaatsen van zonnepanelen en zorgen voor een betere isolatie. In deze blog duiken we kort in alle verduurzamingsmogelijkheden. Veel succes met het verduurzamen van jouw huis!

1.     Overstappen op LED verlichting

Veel huizen maken nog gebruik van traditionele gloeilampen. Het is veel duurzamer om over te stappen op LED verlichting. Led verlichting heeft namelijk veel minder energie nodig om licht te produceren in vergelijking met een gloeilamp. Probeer dus waar mogelijk alle gloeilampen te vervangen voor LED verlichting. Het voordeel is dat LED verlichting relatief goedkoop is geworden over de jaren heen. Het is dus niet een hele grote investering!

2.     Renoveer uw keuken

Om te verduurzamen kunt u uw Bestaande keuken renoveren.  Hierbij is het goed om over te stappen op energiezuinige apparaten. Verder is het belangrijk om duurzame materialen te gebruiken in uw keuken. Denk hierbij aan materialen zoals FSC-gecertificeerd hout, bamboe of gerecycled glas. Ook zou u kunnen overstappen op een waterbesparende kraan en een energiezuinige boiler.

3.     Plaats zonnepanelen

Steeds meer mensen hebben zonnepanelen op hun dak. Het plaatsen van zonnepanelen heeft 2 voordelen. Allereerst zorgt u ervoor dat u minder afhankelijk bent van fossiele brandstoffen. Hiermee zorgt u ervoor dat u bijdraagt aan het tegengaan van milieuvervuiling. Daarnaast kunt u met zonnepanelen ook nog eens een leuk geldbedrag besparen. Zonnepanelen zijn over de jaren heen enorm gedaald in prijs. Het is dus slechts een kleine uitgave voor u als particulier.

4.     Isoleer uw huis

Naast het plaatsen van zonnepanelen is het erg belangrijk dat u uw huis isoleert. Dit kan op meerdere manieren. Het isoleren van uw huis is belangrijk omdat u hiermee minder hard de thermostaat aan hoeft te zetten. Dit betekent dat u minder energie hoeft te gebruiken in uw huis. Dit betekent daarom dat u minder energiekosten zult hebben. Daarnaast zorgt u er ook nog eens voor dat u minder fossiele brandstoffen opstookt. Hierdoor draagt u bij aan het tegengaan van de milieuvervuiling. Een win-win situatie dus!