3 tips voor het verzenden van duurzame pakketten

Zit je eraan te denken om een eigen webshop te beginnen? Gaat jouw fysieke verkoop zo goed dat je bijna wel gedwongen wordt om een webshop te openen? Veel ondernemers hebben tegenwoordig een webwinkel waarbij de klant online bestellingen kan plaatsen. Hier hoort natuurlijk ook het verzenden van pakketten bij. Het lijkt heel erg simpel, maar er komt nogal wat bij kijken. Zo moet je rekening houden met de kosten, maar ook de verzekering en de verpakking van de zendingen. 

Verschillende verzendopties

Je zult je pakketten gaan verzenden met een bepaalde aanbieder. Je hebt verschillende opties als het gaat om aanbieders. Zo kun je kiezen voor PostNL of DHL, maar ook voor kleinere lokale aanbieders. Elke vervoerder biedt verschillende verzendopties met bepaalde prijzen. Een beginner kiest vaak voor de goedkoopste optie, maar je moet ook rekening houden met toeslagen. Het verzenden van een groot of zwaar pakket gaat gepaard met toeslagen die nogal op kunnen lopen. Het is belangrijk dat je altijd de goede keuze maakt qua verzendoptie. Verstuur jij eigenlijk alleen maar grote pakketten? Dan kun je de verzender hierop uit zoeken. 

Pakketten verzekeren 

Het verzekeren van pakketten lijkt vanzelfsprekend, maar wordt nog vaak vergeten. Er wordt soms gedacht dat pakketjes standaard verzekerd zijn, maar dit is vaak niet het geval. Je draait zelf op voor de kosten als een pakket beschadigd of vermist raakt. We raden je dan ook aan om kostbare pakketten te verzekeren. Als er wat mis gaat bij de verzending kun je een schadevergoeding aanvragen. Je kunt zelf kiezen voor welk bedrag je een pakket wilt verzekeren. Een erg kostbaar product kun je voor een hogere prijs verzekeren dan een minder kostbaar pakketje. 

Zendingen juist verpakken

Naast de verschillende verzendopties en het verzekeren van de pakketten is het ook belangrijk dat de zendingen goed verpakt worden. Je wilt natuurlijk dat jouw pakketjes heel aankomen en daarom is het van belang dat je de juiste verpakking gebruikt. Het beste is om het product te verpakken in een kartonnen doos en dat je sterke binnenverpakking gebruikt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je zendingen goed gelabeld worden. Zorg er ook voor dat het verpakken van de pakketten duurzaam gebeurd. Verpak de producten in een kleine verpakking en gebruik papiertape om plastic te verminderen.

Wil je de pakketten van jouw webshop laten opvallen? Dan kun je een herkenbare doos gebruiken of tape bedrukken met logo. Zo zal de klant jouw webwinkel gelijk herkennen als de pakketbezorger voor de deur staat.