Dymo labels

In iedere woning zie je dat er mensen leven. Dat betekent dat een beetje rommel in huis geen probleem is. Het is uiteindelijk een huis en geen museum. Te Veel rommel in je huis daarentegen zorgt wel voor problemen. Wanneer je de woning als een chaos gaat ervaren, weet je dat het tijd is om spullen op te ruimen. Chaos in huis zorgt ervoor dat je je onrustig voelt. Hierdoor verlaagt je concentratie, zit je minder lekker in je vel en ben je minder productief. Door je woning op te ruimen schep je orde in je woning en in je hoofd. Met een opgeruimde woning zul je zien dat je je een stuk fijner voelt.

Geef alles een vast plekje

Een vaste plek voor je spullen voorkomt dat je lang zoekt naar een bepaald voorwerp.
Dit maak je nog eenvoudiger door gebruik te maken van Dymo labels. Deze labels knip je op het juiste formaat en plak je op bijvoorbeeld een bakje of doos. Je schrijft op de label wat er in de doos zit, en zo weet je de spullen altijd te vinden. Deze labels gebruik je ook voor bijvoorbeeld een verhuizing. Zo codeer je gemakkelijk wat er in welke verhuisdoos zit, en hoef je niet elke keer in de doos te kijken. Dat scheelt een hoop werk wanneer je alles uitlaat. Zorg dat de vaste plek van spullen logisch is. Leg de spullen die je gebruikt in de badkamer op een vaste plek in de badkamer. Dit klinkt misschien logisch, maar veel mensen laten deze spullen snel rondslingeren wanneer ze het ergens anders gebruiken. 

Eerst opruimen, dan organiseren

Opruimen en organiseren zijn twee verschillende dingen. Bij het opruimen bepaal je welke spullen je houdt, en welke je wegdoet. Vervolgens organiseer je de overgebleven spullen door ze op een (nieuwe) vaste plek te plaatsen. Voor je gaat organiseren, is het verstandig eerst op te ruimen. Bepaal per kamer welke spullen er weg kunnen, en wat je nog gebruikt. Vervolgens is het tijd om de spullen een nieuwe vaste plek te geven. Probeer platformen, zoals een tafel, bureau of keukenblad zoveel mogelijk te ontzien van spullen. Dit maakt een ruimte snel rommelig. Leg dezelfde soort spullen bij elkaar om dit gemakkelijk terug te vinden. 

Tover spullen om tot decoratie

Wanneer mensen gaan opruimen, stoppen ze veel spullen weg op plekken die je niet ziet. Denk aan kasten, dozen of bakjes. Dit is zonde, want veel spullen tover je gemakkelijk om tot decoratie. Stop boeken niet weg in dozen, maar plaats ze in een open boekenkast voor meer sfeer in de studeer- of woonkamer. Leg kruidenpotjes niet in een lade, maar stal ze uit op een plankje in de keuken. Kleden die je in een mand legt geven veel meer sfeer aan een woonkamer dan wanneer je ze in een saaie doos doet. Door rommel en spullen te zien als decoratie, geef je ze een nieuw leven.